La Sociedad del Amor de Dios Suomi uy

Liikkeemme historiasta ja nykypäivästä

Rodriguez
                church

Historiaa ja hieman periaatteita

La Sociedad del Amor de Dios – liike on syntynyt Etelä-Amerikassa. Ensimmäiset tätä teologiaa seuraavat yhteisöt syntyivät jo 1950-luvulla, mutta pysyivät järjestäytymättöminä. Työtä tehtiin hiljaisuudessa, ja maallikkojen toiminta täydensi katolisten veljes- ja sisarkuntajärjestöjen toimintaa siellä, minne se ei aina ulottunut. Liikkeemme jäsenet työskentelivät slummeissa ja faveloissa, ensisijaisena tarkoituksena näyttää todeksi Jumalan Rakkaus siellä, missä sitä ei uskottu olevan ollenkaan.

Kun ns. Vapautuksen teologia nousi Väli-Amerikassa, La Sociedad del Amor de Dios – yhteisöt säilyttivät epäpoliittisuutensa. Vaikka tiedostimme köyhyyden yhteiskunnalliset syy- ja seuraussuhteet, katsoimme parantavamme maailmaa paremmin omiatuntoja herättelemällä kuin politikoimalla. La Sociedad del Amor de Dios – teologia asettui myös vastustamaan ns. menestyksen teologiaa. Me näimme Jumalan Rakkauden manifestoituvan niissä ihmisissä, jotka antoivat elämänsä malliksi ja opetukseksi muille, eikä niissä ihmisissä, joiden elämä on helppoa ja huoletonta. He eivät opi eivätkä varsinkaan opeta.

Alusta lähtien ja kaikissa maissa liikkeemme on ollut ekumeeninen, mutta noudattanut pääosin asemamaansa kirkollisia tapoja ja riittejä. Koska sallimme kaksoisjäsenyyden, moni meillä työskentelevä pappi tai diakoni on pappina tai diakonina myös muualla. Joukossamme on toiminut myös muiden uskontojen edustajia. Jumalan Rakkaus on oppimme mukaan mahdollista kokea monella tavalla. On mahdollista, että eräänä päivänä La Sociedad del Amor de Dios toimii esimerkiksi myös muslimimaassa, ja toimintaa johtaa imaami.
 
La Sociedad del Amor de Dios Suomi uy

Suomen toimintamme alkoi virallisesti 31.5.2010, kun Suomen yhteisön johtoon kutsuttiin TM Padre Ricardo, siviilinimeltään Richard Järnefelt. Järnefelt toimii Suomen piispan asemassa 18.1.2015 alkaen, mutta on samalla myös Pohjoismaiden dekaani, kunnes kaikkiin Pohjoismaihin saadaan oma piispa.

Kirkon avustustoimintaa Suomessa johtaa ylidiakoni Madre Teresa, siviilinimeltään Tuula Hämäläinen. Meillä on lisäksi viisi muuta diakonia, kukin omalla toiminta-alueellaan, ja heillä apunaan useita diakoniharjoittelijoita. Käytännön avustustyömme on tällä hetkellä ruoka-aputoimintaa Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla ja Helsingissä, ja Suomen toimintamme painopistealue on tällä hetkellä pääkaupunkiseutu.

Suomen ja Pohjoismaiden yksikkömme “kummijärjestö” on Kolumbian La Sociedad del Amor de Dios, jota johtaa piispa Jesús-Maria Rodriquez.